CHESS WINNER 

 

Taipei  2017

Interior-RETAIL

The design case is common in Taiwan, and for the sake of storing vehicles, the base is usually a spacious tin house. Therefore, the user who is in it moves from A-B to a boring experience.


In order to reverse this experience, both the industry and the guests can experience the fun of car appreciation. Conceptually, it is proposed that each room be built in and connected in series,

and that each node should create a dwelling place to allow users to interact with the space.


Taking the corridor as a space spirit, making the movement a form of rolling, the porch as a line, the scene as a point, people become unknowingly part of the space, take a walk and walk.

設計案例為台灣常見的中古車行,為了存放車輛,基地通常為寬闊的鐵皮屋,因此身處其中的用戶從A-B的移動就是冗長無趣的經驗。


為了翻轉此經驗,讓業者及客人都能體驗賞車樂趣,概念上提出以〝廊〞置入並串聯各空間,且在各節點製造停留處,讓用戶與空間產生互動。


以廊作為空間精神,使移動變成紓壓的一種方式,廊做線,景做點,人在不知不覺中成了空間的一部分,散步且漫步。

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now